Bøger

Qooroq Glacier Narsarsuaq. Photo: Bo Normander
  • Kommende udgivelse om Grønlands natur

I samarbejde med Gyldendal, Grønlands Naturinstitut, Visit Greenland m.fl. arbejder Bo Normander i øjeblikket på at producere og skrive en ny naturguide for Grønland, der vil bestå af både et fysisk værk og digitale produkter. Guiden vil indeholde omfattende beskrivelser og fakta for Grønlands natur, geologi, klima, dyr og planter, kulturhistorie mv. og være rigt illustreret med fotos og grafik. Bogen ventes at udkomme foråret 2021.

  • Guide til Arctic Circle Trail

I 2018 udgav Bo Normander en guide for den grønlandske vandrerute Arctic Circle Trail. Guiden giver tips og vejledning om denne smukke men barske 165 km lange vandretur i Vestgrønland. Ruten er en absolut klassiker blandt erfarne vandrere. Terrænet er varieret og kuperet, naturen himmelsk smuk, og ruten kan tilbagelægges på mellem 7 og 12 dage alt efter temperament og fysik. Guiden kan både ses online og downloades som udskriftsvenlig pdf.

  • Greenlandic Seasons

I 2016 udgav Bo Normander fotobogen Greenlandic Seasons, der i tekst og billeder tager læseren med på opdagelse i Grønlands enestående arktiske natur. Om bogen skrev anmelderne bl.a.:

”Forfatter Bo Normander mestrer sit kamera og leverer nogle flotte, stemningsfyldte billeder”– Niels Lisborg, Naturguide.dk

”Åndeløs flot og stemningsfuld fotobog”Sanne Mendel, Danske Biblioteker

Bogen er på 192 sider i coffeetable-kvalitet. Den kan ses i uddrag og bestilles her.

Bo Normander har mange års erfaring med formidling inden for natur, miljø og klima. Hans interesse for at skrive blev vakt som ung redaktør for tidsskriftet Global Økologi. Sidenhen har han skrevet mere end 300 artikler, kronikker og debatindlæg og 30 videnskabelige artikler og rapporter.

Andre udgivelser: