Eventyr på Evighedsfjorden

En sejltur i Evighedsfjorden nord for Maniitsoq er en uforglemmelig oplevelse i usædvanlig smuk natur. Mød kælvende gletsjere og høje bjergtinder eller tag en dukkert i det turkisblå vand! 

Som en del af mit arbejde med Naturguide Grønland rejste jeg i september 2021 rundt i Sydvestgrønland. Her fik jeg mulighed for at sejle til Evighedsfjorden (Kangerlussuatsiaq). Se min rejsebeskrivelse og fotos i Politiken online (er dog bag betalingsmur). Artiklen var også i papiravisen 26/12/2021. 

Et stort isbjerg knækker af gletsjerfronten og lander på havoverfladen med et øredøvende brag. Helt uventet, og vi er nærmest lamslåede, mens vi står dér og stirrer fra båden få hundrede meter væk. De næste sekunder rejser der sig en faretruende bølge. 

Billeder går gennem mit hoved af kæmpe flodbølger, der skyller mennesker overbord og huse i havet, sådan som det tidligere er sket i Grønland. Vores båd synes forsvindende lille – som en lille legetøjsfigur foran den gigantiske gletsjer. Der er over 100 km til nærmeste nabo, den lille bygd Kangaamiut, så hvis uheldet er ude, er hjælpen bestemt ikke nær.

”Kommer der en tsunami? Er det ikke farligt?” udbryder flere af os. Læs videre her.

I forbindelse med rejsen i Sydvestgrønland var jeg på forskellige vandreture i Maniitsoq. Jeg var på en lettere udfordrende tur til toppen af det lokale bjerg, det 567 meter høje Pattefjeldet/Iviangiusat. Læs min beretning fra vandreturen her.

Udsigt over skærgården ved Maniitsoq fra toppen af Pattefjeldet. Foto: Bo Normander

Min rejse til Sydvestgrønland var støttet af Visit Greenland, Arctic Umiaq Line og Maniitsoq Tour Boat.

 

Evighedsfjorden Bo Normander
På dybt vand i Evighedsfjorden. Foto: Bo Normander
Share this Post