På vandring i Jameson Land

En vandretur i den nordøstgrønlandske vildmark i Jameson Land byder på ufattelige fjeldlandskaber og næroplevelser med de store moskusokser, der tager for sig af den grønne vegetation. Jameson Land er uberørt arktisk ødemark, og man skal som vandrer tage sine forholdsregler.

Det kan man læse om i min seneste artikel til Visit Greenland.

Moskusokser og sandstensfjelde i Jameson Land

Allerede fra flyvepladsen spotter jeg den første moskusokse, der går og græsser et par kilometer derfra. Jeg begiver mig hen mod den og får taget nogle gode fotos. Det er en enlig han, som følger mig tæt med øjnene, så jeg holder mig på god afstand.

Jeg fortsætter et par km i nordlig retning, indtil jeg når bunden af den dal, hvor Gåseelven løber. Et propelfly fra Island lægger an til landing, inden jeg drejer om “hjørnet” af en fjeldkam. Nu er jeg helt uden for civilisationens rækkevidde – mobilen virker heller ikke længere, og mennesker ser jeg først igen, når jeg kommer tilbage til Nerlerit Inaat… Læs videre her.

Share this Post